Balkan News

POUČNA PRIČA: Žena je nakon 10 godina saznala da je muž vara

By  | 

Nakon 10 godina braka, supruga je saznala da ju je suprug varao. Ostala je slomljenog srca i nije znala kome se drugo obratiti, ali otišla je svojoj baki.

Sjedila je u kuhinji svoje bake, nadajući se da će joj stara reći malo mudrosti i pomoći joj da se probije kroz ovo teško razdoblje.

Starica ju je slušala, ali nije rekla ništa. Činilo joj se da je duboko u mislima. Uzela je tri posude, napunila ih vodom i stavila na štednjak da se kuhaju.

U jedan je lonac stavila jaje, u drugu mrkvu, a u treću nekoliko zrna kave. Žena je gledala, ali nije rekla ništa.

Unuk je bio skeptičan, ali ona je povjerila svojoj baki da joj objasni svoje neobično ponašanje. Nakon nekoliko minuta, izvadila je posude sa štednjaka i uzela jaje.

Oljuštila ga je i pokazala unuku: „Gle, ono što je nekad bilo mekano, sada je postalo tvrdo od pritiska. Preuzak. Ne želite svoj život okrenuti poput ovog jajeta. ”

Baka je tada uzela mrkvu: “Ova mrkva je bila tvrda, ali je omekšala. Ni ti ne želiš biti poput nje, jer se nikad ne možeš suočiti s problemima. ”

Napokon joj je pokazao lonac s kavom. Voda je sada imala bogate nijanse i mirisala je prekrasno.

Kava se suočava s istim postupkom kao i jaja i mrkva, ali postaje mnogo korisnija nego što je bila u početku i također poboljšava vodu.

Unuk se iznenadio i shvatio što mora učiniti. Nije smjela odustati. Trebala se prilagoditi situaciji ili biti uništena zbog svojih problema. Zahvalila se baki što ju je podsjetila da “bude poput kave”.